Paslanmaz Malzeme

AISI TP                       ÖZELLİKLERİ                  UYGULAMA ALANI

 304 Paslanmaz çeliğin temel çeşididir.450° C ye kadar yüksek oksidasyon mukavemeti sağlar. Mekaniksel direnç ve sürtünme mukavemeti çok iyidir. Kimya, petro-kimya, gıda, mutfak, otomotiv, tıp endüstrisinde, boyler, ve eşanjör üretiminde tercih edilir.

 304 L TP 304 ün düşük karbonlu versiyonudur.500 C nin üzerindeki sıcaklıklarda sürtünme mukavemeti yoktur. 450° C ye kadar yüksek oksidasyon mukavemeti mevcuttur. Kimya, maden, petrol endüstrisinde ve kimyasal depolama tanklarında tercih edilir. Genellikle 400° C nin altındaki sıcaklıklarda kullanılır.

 316 650° C ye kadar yüksek oksidasyon mukavemeti sağlar, mekaniksel kopma ve büzülme mukavemeti, ayrıca bünyesinde bulunan molibden nedeniyle yüksek oksidasyon mukavemeti sağlar. Kimya, petro-kimya, gıda, tekstil, kağıt   endüstrisinde, deniz ve endüstriyel atmosfer şartlarında tercih edilir.

 316 L TP 316 nın düşük karbonlu versiyonudur. 500° C nin üzerindeki sıcaklıklarda sürtünme mukavemeti yoktur.450° C ye kadar yüksek oksidasyon mukavemeti mevcuttur.  Kimya, petro-kimya, gıda, tekstil, kağıt endüstrisinde, deniz ve endüstriyel atmosfer şartlarında tercih edilir. Genellikle 400° C nin altındaki sıcaklıklarda kullanılır.

 316 TI Genel korozyon mukavemeti TP 316 ya oldukca benzerdir. 650° C ye kadar yüksek sıcaklık oksidasyon dayanımı mevcuttur. Kimya, petro-kimya, tekstil, kağıt  endüstrisinde tercih edilir

 310 B

TP 304 e oldukca benzemektedir. Mekaniksel ve korozyon mukavemeti bir miktar daha iyidir. Çok iyi kaynak edilebilir ve 1200° C ye kadar oldukça yüksek sıcaklık oksidasyon mukavemeti sağlar.

Endüstriyel fırın parçalarında, yakıt ve özel boru hatlarında, boya sanayinde, yağ rafinasyonlarında tercih edilir.


321

Bünyesindeki TI ilavesi ile kristaller arası korozyon mukavemeti sağlar. Yüksek sıcaklıklara karsı çok dayanıklıdır.

Rezistans ve egzost borularında, manifoldda, uçak parçalarında, kimya endüstrisinin kazan parçalarında tercih edilir.


430 TI

Bünyesindeki TI ilavesi ile optimum korozyon mukavemeti sağlar. Isı iletkenliği TP 304 e göre daha iyidir.

Sıcak su sistemlerinde, sıcak su tutucu tanklarda ve şeker endüstrisinde tercih edilir.


409

Yüksek ısıya ve korozyona karşı dayanıklıdır.

Egzost boruların imalatında tercih edilir.

Duyurular

Döviz Kuru

Alış Satış
32,37 TL 32,63 TL
34,34 TL 34,69 TL